GenelGÜNCELHaberManşet

Ali YALÇIN İLKSAN Genel Kurulu Hukuksuzdur

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN İLKSAN Genel Kurulu hakkında açıklamalarda bulundu. “İLKSAN Genel Kurulu Hukuksuzdur” dedi. Ali YALÇIN’ ın açıklaması şöyle:

[1] Denetim ve hesap verme yükümlülüğünden kaçınan, seçim sandığını ve hesap sorma hakkını üyesinden kaçıran İLKSAN, görev süresi sona eren ve üyeyi temsil etme yetkisi olmayan temsilcilerle hukuksuz ve kanunsuz genel kurul gerçekleştirdi.

[2] Temsilcilerin görev süresini keyfi şekilde uzatan anastatü değişikliğinin Sendikamızca açılan davayla iptalini görmezden gelen İLKSAN, yargı kararlarını hiçe sayarak yangından mal kaçırırcasına seçime gitmeksizin genel kurul topladı.

[3]Hukuku çiğneyerek üyesinin önüne seçim sandığını koymaktan imtina eden, üyesinin iradesini hiçe sayan İLKSAN, hizmet etmemekte istikrarlı olduğu üyesinin dört yılda bir eline geçen oy kullanma hakkını gasbetmiş oldu.

[4] Ne yazık ki İLKSAN üyesine hizmetle gündeme gelmek yerine, yolsuzluk, usulsüzlük, zarar-ziyan, hukuksuzluk, yargı kararlarını ihlal, bakanlık müfettişleri eliyle üyeye baskı gibi hukuka aykırı işlerle gündeme gelebiliyor.

[5] Sendika olarak, İLKSAN yönetiminin keyfîliklerine ve hukuksuzluklarına karşı durmaya, aidatları gasbedilen, hizmet alamayan, oy kullanma ve hesap sorma hakkı ellerinden alınan sandık üyelerinin haklarını korumaya devam edeceğiz.

İLKSAN Genel Kurulu’nu Yargıya Taşıyacağız

[6] Üye iradesini hiçe sayan, üyenin önünden seçim sandığını kaçıran, hukuksuzluğu ve kural tanımazlığı yönetim felsefesi haline getiren İLKSAN yönetiminin elinden çıkma hukuksuz genel kurulu ve alınan kararları da yargıya taşıyacağız.

. . İLKSAN Genel Kurulu Hukuksuzdur

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı