
Öğretmenlerin 24 Ağustos seminerleri yüz yüze yapılacak. Öğretmenlerin 24-28 Ağustos 2020 tarihleri arasında yapacakları 2020-2021 Eğitim – Öğretim yılı sene başı mesleki çalışmalarının, okulların 1 ay daha yüz yüze eğitime kapalı olacağı haberinden sonra online-uzaktan mı yoksa okulda yüz yüze mi gerçekleştirileceği merak edilmeye başlandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’ un 81 İl Milli Eğitim Müdürü ile toplantı yaptığı, toplantıda alınan karar gereği öğretmenlerin 24 Ağustosta okulda olması ve seminer çalışmalarının yüz yüze yapılmasına karar verildi.
Milli Eğitim Bakanlığından beklenen açıklama geldi. Öğretmenler, mesleki çalışma programını okullarda yapacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2020-2021 eğitim öğretim yılı açılış dönemi mesleki çalışma programının eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin katılımıyla okullarda gerçekleştirileceğini bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB). 2020-2021 eğitim öğretim yılı açılış dönemi mesleki çalışma programının eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin katılımıyla okullarda gerçekleştirileceğini bildirdi.
Bakanlıktan, 2020-2021 eğitim öğretim yılı açılış dönemi mesleki çalışma programına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, “Mesleki çalışma programı. 24-28 Ağustos arasında. Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerimizin katılımıyla okullarımızda gerçekleştirilecektir.” ifadeleri kullandı.

24 Ağustos seminerleri ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığından resmi açıklama yapılmadan önce Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal GÜR twitter adresinden şu paylaşımı yapmıştı. “24 Ağustos’ta tüm öğretmenlerimiz kendi okullarında Mesleki Çalışma Eğitimlerine başlayacaklardır. Okulları birlikte açacağız.”





İl milli eğitim müdürü kafasına göre takılmış. Bakanlığın böyle bir açıklaması yok.